Blog

Jazykové služby: Deniz Yakut a jeho tým
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Výuka odborné angličtiny (English for Specific Purposes) online: Jaké jsou výhody a proč se ji naučit bez ohledu na vaši úroveň?

Výuka odborné angličtiny (English for Specific Purposes) online | V dnešní globalizované době se stále více profesí neobejde bez znalosti angličtiny, a to nejen běžné konverzační, ale především té odborné. Odborná angličtina, známá také jako English for Specific Purposes (ESP), se zaměřuje na specifické jazykové dovednosti a slovní zásobu, kterou potřebují lidé ve svém oboru....

Výuka odborné angličtiny (English for Specific Purposes) online | V dnešní globalizované době se stále více profesí neobejde bez znalosti angličtiny, a to nejen běžné konverzační, ale především té odborné. Odborná angličtina, známá také jako English for Specific Purposes (ESP), se zaměřuje na specifické jazykové dovednosti a slovní zásobu, kterou potřebují lidé ve svém oboru. Ať už pracujete v oblasti medicíny, práva, IT, financí nebo jiném odvětví, odborná angličtina vám může výrazně usnadnit pracovní život. A co je nejlepší? Tuto formu výuky můžete pohodlně zvládnout online, bez ohledu na vaši úroveň.

V tomto článku si přiblížíme, co to vlastně odborná angličtina je, jaké jsou její výhody a proč se jí můžete učit online, ať už jste začátečník, pokročilý nebo někde mezi těmito úrovněmi.

Co je odborná angličtina (English for Specific Purposes)?

Odborná angličtina, neboli English for Specific Purposes (ESP), je typ výuky angličtiny, která je zaměřena na konkrétní potřeby studentů v určitém oboru. V praxi to znamená, že se nejedná o běžnou výuku obecné angličtiny, ale spíše o specializovanou výuku zaměřenou na konkrétní pracovní nebo studijní dovednosti.

Například lékaři potřebují zvládnout terminologii spojenou s medicínou, zdravotními postupy a komunikací s pacienty. Právníci zase potřebují rozumět právním termínům, které jsou nezbytné pro jejich profesi. Podobně lidé v oblasti financí, logistiky, automobilového průmyslu či IT potřebují ovládat specifické fráze a dovednosti, aby se mohli úspěšně domluvit a pracovat na mezinárodní úrovni.

Proč se učit odbornou angličtinu online?

Možná si kladete otázku, proč byste se měli učit odbornou angličtinu právě online. Odpověď je jednoduchá – online výuka nabízí obrovské množství výhod. Ať už jste plně zaměstnáni nebo studujete, online forma studia vám umožní flexibilitu a přístup ke kvalitní výuce, která je přizpůsobena vašim potřebám. Pojďme si přiblížit několik hlavních výhod.

1. Flexibilita ve výuce

Výuka odborné angličtiny (English for Specific Purposes) onlineJednou z hlavních výhod online kurzů je jejich časová flexibilita. Nemusíte se přizpůsobovat pevně stanoveným časům výuky v tradičních jazykových školách. S online výukou si můžete naplánovat lekce tak, aby vyhovovaly vašemu pracovnímu nebo studijnímu rozvrhu. To znamená, že pokud jste zaneprázdnění a máte nepravidelnou pracovní dobu, můžete si zvolit lekce v časech, které vám nejvíce vyhovují – ať už je to ráno, večer nebo o víkendu.

Další výhodou je, že můžete studovat odkudkoli, kde máte připojení k internetu. To znamená, že pokud jste často na cestách nebo pracujete na dálku, online výuka je pro vás ideálním řešením. Už žádné dojíždění do jazykových škol – studovat můžete z pohodlí domova, kanceláře nebo dokonce z jiného města či země.

2. Individuální přístup

Výuka odborné angličtiny (English for Specific Purposes) onlineJednou z klíčových výhod online výuky odborné angličtiny je individuální přístup. Na rozdíl od tradičních kurzů, kde se často učíte ve skupině studentů s různou úrovní znalostí, online výuka je přizpůsobena vašim konkrétním potřebám a cílům. Učitel se soustředí pouze na vás, což znamená, že můžete postupovat rychleji a efektivněji.

Pokud jste například lékař a potřebujete zlepšit svou angličtinu při komunikaci s pacienty nebo při čtení odborných článků, lektor se zaměří na tyto konkrétní dovednosti. Pokud pracujete v oboru IT a potřebujete se naučit technickou terminologii nebo prezentovat projekty v angličtině, výuka bude přizpůsobena tomuto cíli.

Individuální výuka vám také umožňuje učit se vlastním tempem. Pokud jste začátečník, nemusíte mít obavy, že nebudete stíhat. A pokud jste pokročilý student, nebudete muset čekat, až ostatní doženou vaše znalosti.

3. Specializovaná výuka podle oboru

Výuka odborné angličtiny (English for Specific Purposes) onlineKaždý obor má svou specifickou slovní zásobu a terminologii. Odborná angličtina je přizpůsobena vašemu konkrétnímu oboru. To znamená, že nebudete ztrácet čas učením se obecné angličtiny, která pro vás není relevantní. Místo toho se soustředíte na dovednosti a slovní zásobu, které skutečně potřebujete ve své práci nebo studiu.

Například:

  • V oblasti financí a bankovnictví se naučíte terminologii týkající se účetnictví, investic, analýzy trhu a mezinárodního obchodu.
  • Pokud pracujete v oblasti IT, naučíte se technické termíny, programovací jazyky a komunikační dovednosti potřebné pro prezentaci projektů nebo řešení technických problémů v angličtině.
  • V oblasti medicíny se zaměříte na lékařskou terminologii, komunikaci s pacienty a další odborné dovednosti.

Každý kurz je přizpůsoben vašim konkrétním potřebám, což vám umožní efektivněji a rychleji dosáhnout vašich cílů.

4. Online nástroje a technologie

Výuka odborné angličtiny (English for Specific Purposes) onlineOnline výuka přináší také výhodu využití moderních technologií. Lektor může využívat interaktivní nástroje, jako jsou digitální tabule, sdílení obrazovky, multimediální obsah (videa, články, grafy) a mnoho dalších. Tím se výuka stává zábavnější a přehlednější.

Díky těmto technologiím můžete okamžitě vidět praktické příklady použití odborné angličtiny, ať už formou simulovaných situací, nebo analýzy reálných případových studií. Interaktivní cvičení vám umožní procvičit si nově naučenou slovní zásobu v kontextu, což vám pomůže lépe pochopit a zapamatovat si nové dovednosti.

5. Motivace a podpora učitele

Výuka odborné angličtiny (English for Specific Purposes) onlineStudium odborné angličtiny může být náročné, ale podpora zkušeného lektora vám pomůže udržet motivaci a dosáhnout pokroku. Online výuka nabízí možnost pravidelného sledování vašich pokroků, což vám dává jasnou představu o tom, jak se zlepšujete a co ještě potřebujete procvičit.

Učitel vám poskytne zpětnou vazbu, odpoví na otázky a přizpůsobí lekce tak, aby co nejlépe odpovídaly vašim cílům. Tento individuální přístup vám pomůže udržet se na správné cestě a rychleji dosáhnout požadované úrovně odborné angličtiny.

6. Výuka pro každou úroveň

Možná si říkáte: „Můžu se učit odbornou angličtinu, i když jsem začátečník?“ Odpověď je ano! Odborná angličtina je přístupná všem, bez ohledu na jejich jazykovou úroveň.

Pro začátečníky je důležité osvojit si základy a vybudovat si pevný základ. Učitel vám pomůže postupně rozvíjet slovní zásobu a porozumění odborným textům, aniž byste se cítili zahlceni. Pro pokročilejší studenty je zase výuka zaměřena na jemnější nuance, jako je používání idiomů, formální komunikace nebo příprava na prezentace v angličtině.

Bez ohledu na to, kde se nacházíte ve svém jazykovém rozvoji, online výuka vám umožní dosáhnout pokroku svým vlastním tempem.

Závěr

Online výuka odborné angličtiny nabízí širokou škálu výhod, které jsou přizpůsobeny vašim potřebám a cílům. Flexibilita, individuální přístup, specializovaná výuka a moderní technologie dělají z této formy studia ideální volbu pro všechny, kteří chtějí zlepšit své odborné jazykové dovednosti. Bez ohledu na vaši úroveň se můžete učit odbornou angličtinu pohodlně a efektivně. Výuka odborné angličtiny (English for Specific Purposes) online

Můžete navštívit naše stránky na Facebooku a Instagramu pro příspěvky s terminologií související s vaším oborem specializace!

Můžeme přizpůsobit rozvrh podle vás. Kontaktujte nás pro další informace.

Leave a Reply

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image