Blog

Jazykové služby: Deniz Yakut a jeho tým
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Klíč k efektivní mezinárodní komunikaci: Odborný kurz angličtiny pro účetnictví

V dnešní době globalizace a neustále rostoucí spolupráce na mezinárodním trhu je ovládání odborné angličtiny pro účetní nezbytností. Angličtina není jen globálním jazykem obchodu, ale také účetnictví, financí a auditu. Znalost účetní terminologie v angličtině umožňuje účetním komunikovat s mezinárodními klienty, připravovat finanční zprávy a lépe se orientovat v globálních účetních standardech. Odborný kurz angličtiny...

V dnešní době globalizace a neustále rostoucí spolupráce na mezinárodním trhu je ovládání odborné angličtiny pro účetní nezbytností. Angličtina není jen globálním jazykem obchodu, ale také účetnictví, financí a auditu. Znalost účetní terminologie v angličtině umožňuje účetním komunikovat s mezinárodními klienty, připravovat finanční zprávy a lépe se orientovat v globálních účetních standardech. Odborný kurz angličtiny pro účetnictví, který nabízíme online, vám pomůže osvojit si potřebné jazykové dovednosti a zvýšit svou hodnotu na trhu práce.

Proč se učit anglicky podle své profese?

Klíč k efektivní mezinárodní komunikaciÚčetnictví je technická disciplína, kde přesnost a srozumitelnost hrají zásadní roli. Učení se angličtině prostřednictvím specializovaného kurzu vám umožní zaměřit se na specifickou terminologii a dovednosti, které denně používáte ve své profesi. Na rozdíl od obecné angličtiny vám odborný kurz angličtiny pro účetnictví poskytne:

  • Praktickou slovní zásobu: Naučíte se odborné termíny, které můžete okamžitě využít ve své každodenní praxi.
  • Lepší porozumění finančním dokumentům: Zlepšíte schopnost číst a analyzovat účetní závěrky, rozvahy, výkazy zisku a ztráty a další klíčové dokumenty.
  • Schopnost efektivně komunikovat: Kurz vám umožní lépe komunikovat s klienty, nadřízenými i kolegy, ať už jde o e-maily, telefonní hovory nebo osobní schůzky.

Klíčová témata kurzu

1. Pochopení a používání účetní terminologie

Klíč k efektivní mezinárodní komunikaciJedním z hlavních přínosů odborného kurzu angličtiny pro účetnictví je zvládnutí klíčové účetní terminologie. Během kurzu se zaměříte na běžné pojmy jako:

  • Assets (Aktiva): Majetek společnosti, který má ekonomickou hodnotu.
  • Liabilities (Závazky): Dluhy nebo finanční povinnosti firmy.
  • Equity (Vlastní kapitál): Vlastnický podíl v podniku po odečtení závazků.

Tyto a další termíny jsou nezbytné pro správné porozumění a zpracování finančních dokumentů.

2. Čtení a porozumění finančních a účetních textů

Kurz zahrnuje i čtení a analýzu různých účetních dokumentů, jako jsou rozvahy, výkazy cash flow a účetní závěrky. Naučíte se, jak tyto dokumenty správně interpretovat a prezentovat informace klientům či nadřízeným.

3. Psaní jasných a strukturovaných dopisů a zpráv

Klíč k efektivní mezinárodní komunikaciV oblasti účetnictví a financí je přesná a jasná komunikace klíčová. Kurz se zaměří na psaní obchodních dopisů, e-mailů a zpráv, které jsou jasné, přehledné a efektivně strukturované. Naučíte se, jak správně formulovat návrhy, zprávy pro klienty či nadřízené, a jak vyjadřovat své myšlenky efektivně v angličtině.

4. Účast na diskusích a jednáních

Důležitou součástí kurzu je rozvoj dovedností pro aktivní účast na jednáních a diskusích. Naučíte se, jak se efektivně zapojit do konverzací, prezentovat své nápady a názory a jak profesionálně reagovat na otázky a připomínky. Tyto dovednosti jsou zvláště užitečné při mezinárodních obchodních jednáních nebo při komunikaci s klienty ze zahraničí.

Jak kurz probíhá?

Kurzy angličtiny pro účetnictví jsou vedeny online, což vám umožňuje flexibilně se učit z pohodlí domova nebo kanceláře. Lekce jsou přizpůsobeny vašim konkrétním potřebám a cílům, ať už se jedná o daňové účetnictví, účetní závěrky, nebo audit.

  • Flexibilita: Můžete se učit kdykoliv a odkudkoliv.
  • Individuální přístup: Každá lekce je upravena podle vaší úrovně a pracovních požadavků.
  • Praktické materiály: Získáte přístup k autentickým dokumentům a případovým studiím, které vám pomohou lépe porozumět reálným situacím v účetní praxi.

Výhody odborného kurzu angličtiny pro účetnictví

  1. Zlepšení profesní komunikace: Díky odborné angličtině budete schopni efektivně komunikovat s klienty, partnery i kolegy z celého světa.
  2. Vyšší kariérní šance: Znalost účetní angličtiny vám otevře dveře k novým pracovním příležitostem, a to nejen v České republice, ale i na mezinárodních trzích.
  3. Jistota při práci s finančními dokumenty: Naučíte se, jak číst, analyzovat a vytvářet finanční dokumenty v angličtině, což vám usnadní práci s mezinárodními klienty a projekty.
  4. Osvojování interkulturní komunikace: Kurz vás také naučí, jak zvládat rozdíly v komunikaci mezi různými kulturami, což je klíčové při jednání s mezinárodními partnery.

Klíčová slovní zásoba (Glossary)

Assets (Aktiva) – majetek společnosti, který má ekonomickou hodnotu.
Liabilities (Závazky) – dluhy nebo finanční povinnosti podniku.
Equity (Vlastní kapitál) – rozdíl mezi aktivy a závazky podniku, reprezentuje hodnotu pro vlastníky.
Revenue (Výnosy) – celkové příjmy podniku za určité období.
Expenses (Náklady) – finanční výdaje společnosti.
Profit (Zisk) – finanční rozdíl mezi výnosy a náklady.
Financial Statement (Finanční výkaz) – dokument poskytující přehled o finančním stavu společnosti.
Audit (Audit) – nezávislá kontrola a ověření účetních záznamů a finančních výkazů.

Závěr

Odborný kurz angličtiny pro účetnictví je klíčem k efektivní mezinárodní komunikaci a růstu ve vaší kariéře. Díky tomuto kurzu získáte nejen jistotu při používání odborné anglické terminologie, ale také dovednosti, které vám umožní posunout svou kariéru na novou úroveň.

Neváhejte a zaregistrujte se do našeho kurzu ještě dnes!

Můžete navštívit naše stránky na Facebooku Instagramu pro příspěvky s terminologií související s vaším oborem specializace!

Můžeme přizpůsobit rozvrh podle vás. Kontaktujte nás pro další informace.

Leave a Reply

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image