Blog

Jazykové služby: Deniz Yakut a jeho tým
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

AJ pro právníky: Cesta k úspěchu v globálním právním prostředí

AJ pro právníky: V globalizovaném světě, kde jsou právní služby stále častěji poskytovány v mezinárodním měřítku, je znalost právní angličtiny nezbytnou dovedností pro každého právníka. Bez ohledu na to, zda pracujete v advokacii, soudnictví, nebo právním poradenství, schopnost efektivně komunikovat s klienty, kolegy či soudy v angličtině vám poskytne konkurenční výhodu. Odborný kurz angličtiny pro...

AJ pro právníky: V globalizovaném světě, kde jsou právní služby stále častěji poskytovány v mezinárodním měřítku, je znalost právní angličtiny nezbytnou dovedností pro každého právníka. Bez ohledu na to, zda pracujete v advokacii, soudnictví, nebo právním poradenství, schopnost efektivně komunikovat s klienty, kolegy či soudy v angličtině vám poskytne konkurenční výhodu. Odborný kurz angličtiny pro právníky, který nabízíme online, vám pomůže osvojit si klíčovou právní terminologii a komunikační dovednosti, které jsou zásadní pro úspěch v mezinárodním právním prostředí.

Proč je důležité se zaměřit na právnickou angličtinu?

V právní praxi jsou jasnost, přesnost a preciznost zásadní. Každé slovo a jeho význam mohou mít zásadní dopad na právní dokument nebo smlouvu. Proto je klíčové, aby právníci, kteří pracují na mezinárodní úrovni, rozuměli nejen obecné angličtině, ale i specifickým právním termínům a frázím, které se v této oblasti používají.

1. Efektivní komunikace v angličtině s právními partnery a klienty

AJ pro právníkyPrávní profese vyžaduje častou komunikaci s klienty, advokáty, soudci a dalšími odborníky, a to i na mezinárodní úrovni. Odborný kurz angličtiny pro právníky vám poskytne nástroje k tomu, abyste byli schopni efektivně a srozumitelně komunikovat nejen v běžných situacích, ale také v těch, které vyžadují použití specializované právní terminologie. Naučíte se například správně formulovat právní rady, účastnit se právních jednání a poskytovat písemné podklady v angličtině.

2. Ovládnutí právní anglické terminologie

Kurz vám umožní získat znalosti a dovednosti pro používání klíčových právních termínů a frází. Příkladem může být:

  • Contract (Smlouva): právní dohoda mezi dvěma nebo více stranami, která je právně vymahatelná.
  • Due Diligence (Hloubková kontrola): proces vyhodnocování a analýzy právních a finančních aspektů určité transakce, často používaný při akvizicích a fúzích.
  • Compliance (Soulad s předpisy): proces zajištění, že organizace dodržuje všechny relevantní právní a regulační požadavky.

3. Psaní právních dokumentů a smluv

Jednou z hlavních dovedností, kterou si osvojíte v rámci kurzu, je schopnost psát právní dokumenty a smlouvy v angličtině. Naučíte se, jak správně strukturovat smlouvy a jaké fráze a termíny používat, aby byly srozumitelné, přesné a právně vymahatelné. Právní dopisy a smlouvy psané v angličtině jsou nedílnou součástí každodenní práce právníků pracujících na mezinárodní úrovni.

4. Příprava na právní jednání a soudní řízení

AJ pro právníkyBěhem kurzu získáte znalosti a dovednosti pro účast na právních jednáních a soudních řízeních v angličtině. Naučíte se, jak prezentovat své argumenty a stanoviska jasně a efektivně, a jak správně používat právní angličtinu při soudních sporech, arbitrážích nebo mediacích.

Jaké jsou výhody odborného kurzu angličtiny pro právníky?

Odborný kurz angličtiny pro právníky nabízí několik klíčových výhod, které vám mohou pomoci ve vaší profesi:

  1. Rozšíření odborné slovní zásoby: Naučíte se klíčovou právní terminologii a fráze, které vám umožní lépe porozumět právním dokumentům a účastnit se právních jednání.
  2. Zlepšení komunikačních dovedností: Kurz vám pomůže zlepšit schopnost efektivně komunikovat s klienty a partnery v angličtině, což je klíčové pro úspěch v mezinárodním právním prostředí.
  3. Vyšší konkurenceschopnost: Znalost právnické angličtiny vás postaví do lepší pozice při hledání nových příležitostí na mezinárodním trhu práce nebo při rozšiřování vaší právní praxe do zahraničí.
  4. Pochopení interkulturní komunikace: Naučíte se, jak zvládat rozdíly v právní kultuře a komunikaci mezi různými jurisdikcemi a jak lépe rozumět mezinárodním právním systémům.

Témata, která kurz pokrývá

1. Právní dokumenty a smlouvy

Právní angličtina pro advokáty zahrnuje detailní studium právních dokumentů a smluv, jako jsou:

  • Smlouvy (Contracts)
  • Právní rady (Legal advice)
  • Soudní podání (Court submissions)

V rámci kurzu se naučíte, jak tyto dokumenty správně psát, jak používat specifickou terminologii a jaké jsou právní požadavky na jejich platnost.

2. Právní jednání a arbitráž

Kurz zahrnuje také trénink pro úspěšné jednání a účast na arbitrážích. Naučíte se, jak v angličtině vyjednávat a zastupovat své klienty na mezinárodním poli, a to jak při mimosoudním vyrovnání, tak i při soudních sporech.

3. Angličtina pro soudní řízení

V rámci kurzu si osvojíte dovednosti potřebné pro účast na soudních řízeních v anglicky mluvících zemích. To zahrnuje přípravu argumentů, porozumění procesním pravidlům a schopnost efektivně reagovat na otázky soudců a protistran.

4. Právní poradenství v mezinárodním právu

Kurz vám poskytne znalosti pro poskytování právního poradenství v mezinárodním právním prostředí. Naučíte se, jak aplikovat mezinárodní právo a jak poskytovat rady klientům z různých jurisdikcí.

Klíčová slovní zásoba (Glossary)

Contract (Smlouva) – právní dohoda mezi stranami, která je právně závazná.
Arbitration (Arbitráž) – alternativní způsob řešení sporů mimo soudní řízení.
Compliance (Soulad s předpisy) – proces zajištění, že organizace dodržuje všechny právní a regulační požadavky.
Due Diligence (Hloubková kontrola) – vyhodnocení právních a finančních rizik před transakcí, např. akvizicí nebo fúzí.
Litigation (Soudní spor) – právní řízení před soudem, ve kterém se řeší spor mezi stranami.
Legal Advice (Právní rada) – odborné poradenství poskytované právníkem nebo advokátem.

AJ pro právníky

Odborný kurz angličtiny pro právníky vám poskytne dovednosti a znalosti, které potřebujete k úspěchu v mezinárodním právním prostředí. Naučíte se používat právní terminologii, psát právní dokumenty a smlouvy, účastnit se právních jednání a poskytovat právní rady v angličtině. Tento kurz je klíčem k lepší kariérní budoucnosti a vyšší konkurenceschopnosti na trhu práce. AJ pro právníky

Neváhejte a zaregistrujte se do našeho kurzu ještě dnes!

Můžete navštívit naše stránky na Facebooku Instagramu pro příspěvky s terminologií související s vaším oborem specializace!

Můžeme přizpůsobit rozvrh podle vás. Kontaktujte nás pro další informace.

Leave a Reply

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image